Over 2021-10-28T14:42:52+00:00

Het leukste liefdeswinkeltje van Nederland

In het jaar 2016 kreeg ik op een avond, samen met mijn twee dochters Linet en Jolien van 11 en 14 jaar, het idee om een liefdeswinkeltje te beginnen. Tijdens het avondeten werden we steeds enthousiaster. Er werd een groot stuk papier gepakt en met een dikke, zwarte viltstift werden de ideeën opgeschreven. In eerste instantie was het een fantasie van ons maar de volgende dag keek ik naar het papier en kwam er een grote glimlach op mijn gezicht. Wat hadden we een heerlijke avond gehad en wat was het leuk om hier met elkaar over na te denken. Het begon bij mij te kriebelen en zoals mijn vader mij altijd vertelde “alles begint bij de eerste stap”, heb ik de stap genomen om het daadwerkelijk uit te voeren.

Het kookboekje was de eerste stap. Een uniek idee wat nog niet bestond. Samen een menu koken aan de hand van twee kookkaarten, waarbij een ieder een gedeelte van het complete menu bereidt. Rennie Veenstra mailde mij de recepten en samen met mijn dochters en mijn man Edwin gingen we aan de slag om de heerlijke menu’s te bereiden om hier vervolgens van te genieten. Toen de acht menu’s door mij uitgeschreven waren, zijn we naar de keuken in de school Eekeringen gegaan en hebben acht stellen de menu’s gekookt. Daarna werden de gerechten gefotografeerd en kon het kookboekje ontworpen worden. De waterdichte, stevige kookkaarten zijn gedrukt door Bijzonderdruk en samengebonden in een grote ring, zodat een ieder de betreffende kookkaart eruit kan halen.

De ambachtelijke, stevige hapjesplank met de gebrande tekst ‘BeeHappie’ zijn gezaagd door Maurice Kaatstra en heb ik zelf geschuurd en in de druivenpittenolie gezet. De ‘ei love you’ plankjes zijn ontstaan tijdens een ontbijt op onze vakantie. We kregen een eitje in een eierdopje in de vorm van een hartje. Mij leek het leuk om een houten plankje voor twee eitjes te ontwerpen met weer een gebrande tekst en met twee pure, betonnen eierdopjes ter grootte van een waxinelichtje.

In 2020 heb ik mijn grote wens om een kinderboek te schrijven en te illustreren, waar kunnen maken. Het kinderboek ‘Lena en Bongo’ heb ik begin oktober uitgegeven. Het is een kinderboek over vriendschap, liefde en avontuur.

De producten van BeeLief zijn allemaal een eigen ontwerp en dus uniek. Het creëren van de producten was voor ons allen een heel mooi proces om mee te maken en daar hebben we volop van genoten. Ik wens u heel veel plezier met de producten van BeeLief.

Liefs Marian van der Bij